۷ نشونه بی اعتمادی در رابطه عاطفی
اگه شریک عاطفیتون بی اعتمادی داره این ۷ مورد رو چک کنید
نیوشا ۲۹ سالشه و توی دوره نامزدی با احسان قرار داره که یک سالی میشه از آشناییشون میگذره. نیوشا از این موضوع گلایه داره که احسان بیش از حد بهش حساسیت نشون میده و بی اعتمادی داره توی رفت و آمدش، ارتباطشون، محبتی که بهش نشون میده و …
ممکنه داستان نیوشا رو خیلی از شما تجربه کرده کرده باشید توی رابطتون یا خودتون احساس بی اعتمادی میکنید و یا شریک عاطفیتون به شما بی اعتماد هست. حالا چطور میتونیم متوجه بشیم تا چه حد این بی اعتمادی طبیعیه و تا چه حد غیر طبیعی، بریم در ادامه ۷ تا نشونه رو بهتون میگم که توی خودتون و فردا مقابلتون میتونید بررسی کنید.
وقتی بی اعتمادی وجود داره زندگی کردن کنار آدمای دیگه خیلی سخت میشه و آرامش ازتون گرفته میشه! شما دائما منتظرید که بهتونخیانت بشه، دروغ گفته بشه، یا سو استفاده بشه ازتون…
در ادامه بخوانید: 5 روش کنار اومدن با ترس از دست دادن عزیزان
اگه بخواهیم ریشه های بی اعتمادی رو با هم بررسی کنیم به سالهای اولیه و دوران کودکی بر میگرده. اریک اریکسون روانشناس و نظریه پرداز در نظریه رشدی خودش یک سال اول زندگی نوزاد رو مرحله اعتماد در برابر بی اعتمادی نامگذاری میکنه. اینکه هر چقدر مراقب در دسترس تر باشه در کودک اعتماد و اطمینان بیشتری نسبت به اطرافیان شکل میگیره. بر عکس شکست در مرحله باعث شکل گیری بی اعتمادی به اطرافیان میشه.
در ادامه بررسی های نظری جان بالبی و مری اینزورث نشون میده که دلبستگی در دوران کودکی بر اساس ازتباط مراقب اصلی و سایر اعضای خانواده شکل میگیره و این سبک دلبستگی تا بزرگسالی هم کشیده میشه و ممکنه فرد رو نا ایمن کنه!
در ادامه بخوانید: تحلیل روانشناختی سریال زخم کاری
7 علامت بی اعتمادی در رابطه
این ۷ علامتی که در ادامه بهتون میگم رو با خودتون و شریک عاطفیتون چک کنید تا متوجه بشید فرد بی اعتمادی هستید و اگه هستید نیازه براش چیکار کنید؟
۱– مشکوک بودن بیش از حد به مهربونی دیگران
ذهن شما با این فرضیه به این افراد نگاه میکنه که حتما قراره به شما به آسیبی بزنن و در نتیجه پذیرفتن مهربونی این افراد هم سخته از نظر شما و به دنبال پیدا کردن کاسه ی زیر نیم کاسه ی رفتار این افراد هستید
۲– روابط آشفته
وقتی که ذهنتون دائما به دنبال اتفاقات و رفتارهای آسیب زننده میگرده سطح اضطراب بالایی هم تجربه میکنید، در نتیجه اکثر اوقات آماده چکاندن ماشه خشمتون هستید و توی روابطتون دست به رفتارهای ناسالم میزنید
۳– فقدان صمیمیت و عشق
تحقیقات نشون میده که عشق زمانی تجربه میشه که اعتماد هم شکل گرفته باشه، وقتی انتظار دارید همه به شما خیانت کنن در نتیجه عشق و صمیمیت عمیقی هم تجربه نخواهید کرد.
۴– از نظر شما همه فریبکارن
بی اعتمادی معمولا توی روابط عاطفی واضحا خودش رو نشون میده. این باور که همه به نوعی قصد آسیب به شما رو دارن توی دوستیها محرمانه عمل میکنید، توی کار گروهی هم ضعیف عمل میکنید
۵– ضعف در بخشیدن و کنار اومدن
ممکنه باور داشته باشید بی اعتمادی یه جاهایی شما رو از خطر نجات داده. با این فکر احساس میکنید بی اعتمادی از شما محافظت میکنه. این تصور به ویژه در صورت بروز مشکل در روابط بزرگسالی بیشتر تجربه میشه
۶– انزوای اجتماعی و تنهایی
طبق یک پژوهشی که صورت گرفته بعضی از افراد انگیزه بسیار بالایی برای شنیدن اطلاعات تهدید آمیز به صورت غیر مستقیم توی روابطشون هستن. این افراد مشتاقن بدونن آیا کسی هست که میخواد بهشون آسیب بزنه! این افراد احتمالا الگوهای فکری پارانویید رو در خودشون نشون میدن.
۷– اختلالات عاطفی و روانی
به گفته آرون بک نظریه پرداز رویکرد شناختی رفتاری افسردگی ۳ بخش اساسی داره و نگاه منفی و بی اعتمادی به خود، دنیا و دیگران هستش. زمانی که احساس عدم اعتماد دارید دنیا براتون تیره و تار میشه و روز به روز ضعیف میشید و آسیب بیشتری رو تجربه میکنید.
اگه فکر میکنی بیشتر این علائم رو توی خودتون مشاهده میکنید درنگ نکنید و از یک رواندرمانگر خوب کمک بگیرید. در این مسیر درمانگر کمکتون میکنه ریشه های این بی اعتمادی رو توی یک اتاق امن و بدون قضاوت پیدا کنید و آگاهانه بتونید توی رابطتون به موقعیت ها نگاه واقعی تری داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید